BABAÚSZÁS
Áraink


  • 6 500 Ft/alkalom
  • 4 alkalmas bérlet esetén 5 900 Ft/alkalom
  • A bérlet a kiváltástól számított 5 héten belül használható fel
  • Testvér kedvezmény 500 Ft/gyerek
  • Jelenleg bankkártyás fizetésre nincs lehetőség

A babaúszás a vízhez szoktatás korai formája játékos kereteken belül, kisgyermekkorban, 3 hónapos kortól- 3 éves korig.
A medencevíz aktív oxigénnel és UV fénnyel van fertőtlenítve, így nincs irritáció, nincs kipirosodás, nincs szemirritáció, nincs klórbelélegzés!

Vízhőfok 31-33 C; vízmélység: 110 cm.

A foglalkozásaink a TESTNEVELÉSI EGYETEM módszere szerint folynak,
mostantól hétvégenként is.

MI IS A BABAÚSZÁS?


A babaúszás talán legegyszerűbb meghatározása: a vízhez szoktatás korai formája, mely szakemberek segítségével és irányításával történik. Játékos gyakorlatokkal színezett foglalkozás, mely fejleszti a babák mozgását, érzékelését, szocializációját, központi idegrendszerét.

VÍZHEZ SZOKTATÁS


Ha a baba köldöke már begyógyult, akár néhány hetes korától vízben fürdethető. A hideg vízhez sem szükséges szoktatni a babát, mivel medencéink vize 32-33 °C-os.

ETETÉS


A foglalkozást megelőző fél órán belül a gyermek már ne fogyasszon semmit. A foglalkozást követően viszont lehetőséged van megetetni gyermekedet az uszodánkban is.

A BABAÚSZÁSRÓL ÁLTALÁBAN


A babák már három hónapos kortól a vízben sokkal intenzívebb mozgást végeznek, a víz felhajtó ereje miatt, hiszen sokkal könnyebb ebben a közegben a mozgás. Így fejlődik izomzata, mozgása, koordinációja, és még fejlődik a tüdeje, a légzőizmai is. Ezek a babák sokkal kiegyensúlyozottabbak, edzettségi szintjük nő, ellenálló képességük fokozódik a fertőzésekkel szemben.

A babaúszás során a gyerekek megszeretik a vizet, biztonságban érzik magukat benne, kapnak egy másik közeget, melyet majd későbbi életükben is tudatosan használni tudnak.

Fejlődik az idegrendszer: a baba növekedésével, a tudatos tanulás képessége is fejődik, mintegy háttérbe szorítva a reflexes reakciókat. A babaúszás során számtalan inger éri a babát minden érzékszervére hatva, így az órán sokrétű és komplex fejlesztést kapnak, hiszen mozgás és játék által lehet a legjobban fejleszteni őket.

EGYÉB TUDNIVALÓK


IDŐPONT LEMONDÁSI FELTÉTELEK
A 4 alkalmas bérlet érvényessége a kiállítástól számított 5 hét. Hiányzás, vagy betegség esetén, ha a lemondás a foglalkozás előtt minimum 24 órával írásban (sms-stb.) megtörténik, az alkalom pótolható. Ha nem mondod le írásban, az alkalom elvész!

A foglalkozásokat csak egészséges- fertőző betegségektől mentes- gyerekek, és szüleik látogathatják. A tanmedencében, a babák részére kialakított speciális úszónadrág használata kötelező, két éves korig, illetve a szobatisztaság kialakulásáig.

Az úszóbugyit nálunk is megveheted. Csak az oktatók által javasolt előkészületek után lehet megkezdeni a tanfolyamot.

Foglalkozások előtt a többiek érdekében, utána a saját érdeketekben, ALAPOS ZUHANYOZÁS KÖTELEZŐ!

Csak az oktatók által meghatározott metódus szerint szabad terhelni a babákat, a saját terhelési ritmusukban. Ne feledjétek, az alapvető cél, hogy kellemes közös családi programban legyen részetek!

Egy kisbabával egy szülő foglalkozhat (a medencében) egy időben, az ÁNTSZ követelményeinek megfelelően. Ha valami nem megy, ne erőltessétek, ha tanácsra van szükségetek nyugodtan kérdezzetek.

MIÉRT JÓ A BABAÚSZÁS?


A babaúszás egy korai fejlesztő program, könnyed, csoportos, játékos, mondókás foglalkozás, vízhez szoktatás, és vízbiztonság elérése.

A babaúszásra járó kicsik immunrendszere erősebb, ellenállóbbak a gyerekbetegségekkel szemben.

Korai életszakaszban kialakul a mozgás- és vízszeretet, amely a későbbiek során is megmarad. Így biztosan könnyebben terelhető a későbbiekben is az egészéges életmód felé a gyermekünk.

A víz felhajtó ereje, ellenállása folyamatos ingert jelent, a vízben végzett gyakorlatok révén erősödik babánk minden porcikája, így az életkornak megfelelő mozgásokat biztosabban sajátíthatják el.

babaúszás uszibuli Szentendre budakalász Dunakanyar Leányfalu 3. kerület III.

A vízben sokkal szabadabban, könnyedebben mozognak a babák, így nekik is jó érzés a nagy medence.

Az ismétlődő mondókákkal, játékokkal és a szabályok követésével már ilyenkor fegyelemre is nevelhetjük a babánkat.

Merülési készséget növelhetünk, edzettebb, egészségesebb baba lesz az úszó babából.

A merüléseknél a BÚVÁRreflexet használjuk ki.

A merülések során ez a leépülő reflex gondoskodik arról , hogy ne nyeljenek és ne légezezzenek be vízet.

Ezért is érdemes 3 hónapos kortól elkezdeni a babauszást, mert 12 hónapos kor környékén ez a búvár reflex leépül.

A társaság, a más babákkal való érintkezés, a játék, már pár hónapos korban kedvező hatással van a babákra ( szocializáció )

Kitűnő családi program, mely során akár az apuka is még közelebb kerülhet a gyermekéhez.


KI VEHET RÉSZT BABAÚSZÁSON?


babaúszás uszibuli Szentendre budakalász Dunakanyar Leányfalu 3. kerület III.
  • A babaúszást legkorábban 3 hónaposan lehet elkezdeni.
  • Az sem baj, ha elmúlt már 3 hónapos a baba, korcsoportjának megfelelő feladatokkal, fokozatos vízhez szoktatással csatlakozhat bárki a babaúszás foglalkozásokhoz. Babaúszásra körülbelül 3 éves korig szoktak járni a gyerekek.

A búvárreflexről…


A kisbaba nagyon sok reflexszel születik a világra. Ezek közül az egyik a búvárreflex. Ösztönös veleszületett, ugyanakkor leépülő reflex. A vízben való foglalkozások során a búvárreflex gondoskodik arról, hogy ne nyeljenek, illetve lélegezzenek be vizet. Amikor a merülések során a baba arcára vizet locsolunk és víz alá bújunk, a reflex hatására elzáródnak a légutak.

Tulajdonképpen ennek a reflexnek köszönhető, hogy ilyen korán tudunk foglalkozni a babákkal a vízben. A reflex leépülésének időpontjáról szintén több különböző információt hallhattok, az kb. 12 hónapos kor körül van.

Mire van szükség a babaúszáshoz?


Szülőknek fürdőruhára, tiszta papucsra, törölközőre, folyadékpótlásra.

Babáknak úszópelenkára (eldobható vagy mosható), törölközőre és vízre/anyatejre. Fontos, hogy a foglalkozások után kapjon folyadékot a picur, hiszen “edzésen” vett részt, pótolni kell a szervezet készleteit. Az úszóbugyit nálunk is megveheted.

Milyen hosszú egy babaúszás foglalkozás?


A babaúszás tornából, vízben végzett játékos feladatokból és levezető játékból, gyakorlásból áll. A konkrét feladatok 40 percet vesznek igénybe, ezután igény szerint még lehet a babával a vízben maradni, vagy a játszóházban játszani.

Véleményem szerint a 40 perc alatt igencsak el tudnak fáradni a picik a vízben, de ha igény van rá, természetesen tovább is lehet maradni még kicsit a foglalkozások után a játszóházban.

Mikor nem szabad babaúszáson részt venni?


Lázas fertőzés, fertőző gyerekbetegség, bőrbetegség, hasmenéssel, hányással járó betegségek esetén ne hozzuk a babát a közösségbe! Ez mindannyiunk érdeke!


Érdeklődni: Tóth Andi

Testnevelési Egyetem

  BABAÚSZÁS és Csecsemőúszás Oktató

  Gyermek Pszichológiai Konzulens

Kisgyermek Nevelő

Telefon: 06-20-40-10-254 | Email: uszibuli@gmail.com


Galéria

Scroll to Top